Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wydawca Site Admin
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:18 pm Temat postu: "Pani Radość" Ewy Cielesz - to może się przydać |
|
|
Cykl utworów terapeutycznych i wspomagających wychowanie może się przydać każdemu, kto zajmuje się wychowaniem dzieci. Nie tylko rodzice, ale także dziadkowie, ciocie, wujkowie, każdy potrafi przeczytać dziecku bajkę lub opowieść, która może pomóc w opanowaniu stresu lub wspomóc nowe dla dziecka sytuacje życiowe, z którymi może ono sobie nie radzić.
Cykl „Pani Radość” Ewy Cielesz doskonale się do tego nadaje. Kolejne utwory znajdziecie na stronie e-czytelni: http://www.eczytelnia.pl/?op=0&kat=ce_ot
Zapraszam do lektury i korzystania. _________________ Pozdrawiam
Wydawca
Ostatnio zmieniony przez Wydawca dnia Sob Lip 03, 2010 10:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Agha Gość
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 13:48 pm Temat postu: Bajki terapeutyczne. |
|
|
Bajki terapeutyczne autorstwa p. Ewy Cielesz stanowią rodzaj podpory duchowej oferowanej dzieciom. Problemy poruszane w nich często są nie dostrzegane przez osoby dorosłe, więc warto byłoby je rozpowrzechniać również wśród rodziców. Zachęcam do lektury. |
|
Powrót do góry |
|
|
anj Gość
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 22:01 pm Temat postu: Bajki terapeutyczne. |
|
|
Podziwiam Autorkę za łatwość patrzenia oczami dziecka, za empatię. Pani Cielesz nie tylko bardzo trafnie przewiduje zachowania bohaterów, którymi potencjalnie mógłby być każdy z nas, ale także doskonale to opisuje. Jestem pełna podziwu.
Bajka nie tylko są interesująco napisane, ale także mogą - zgodnie ze swoim zadaniem, oczywiście - pomóc niejednej osobie w walce z problemami własnymi, bądź dziecka.
Polecam. |
|
Powrót do góry |
|
|
Anna Gość
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 22:29 pm Temat postu: wiersz |
|
|
moim zdaniem utwór napisany przez panią Cielesz jest naprawdę świetny... ona ma naprawdę kupę wiele fajnych pomysłów które w kreatywny sposób przelewa na papier... cieszę się że mogłam poznać ją osobiście... |
|
Powrót do góry |
|
|
aśś Gość
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 9:13 am Temat postu: Re: wiersz |
|
|
Anna napisał: | moim zdaniem utwór napisany przez panią Cielesz jest naprawdę świetny... ona ma naprawdę kupę wiele fajnych pomysłów które w kreatywny sposób przelewa na papier... cieszę się że mogłam poznać ją osobiście... |
pani Ewa to naprawdę cudowna osoba,majaca w sobie tyle ciepła i energii,wspaniale pracuje sie jej z dziećmi czego efekty mozna często podziwiac na scenie ^^ ....<bo znam osobiście,hehe ^^>
a ta bajka może pomóc wielu poradzić sobie z problemami jakimi dostarcza nam życie ^^ |
|
Powrót do góry |
|
|
Moń Gość
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 16:32 pm Temat postu: "Pani Radość" Ewy Cielesz |
|
|
Pani Cielesz jest niezwykłą osobą oraz świetną autorką. Ma bardzo dobry kontakt z dziećmi więc zna się na rzeczy
W swoich bajkach ukazuje sytuacje, które na ogół nie są zauważane przez dorosłych ludzi.
Uważam, że utwory, w których świat jest widziany z dziecięcej perspektywy są niezwykle potrzebne. Ich celem jest uspokojenie, wspieranie dziecka oraz tłumaczenie sytuacji w których się ono znajduje. Dzięki tym bajkom również dorosły człowiek może dowiedzieć się jak pomóc dziecku, zrozumieć co ono przeżywa oraz jakie może mieć zmartwienia.
Serdecznie polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
Ewa Cielesz
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 16:57 pm Temat postu: O bajeczkach piszcie mili moi |
|
|
Młodzieży moja kochana, dzięki Wam za ciepłe słowo, ale nie o mnie peany wznoście a o bajce, czy Wam się podoba. Tak na marginesie, to jak zwykle kochani jesteście. |
|
Powrót do góry |
|
|
Moń Gość
|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 18:40 pm Temat postu: "Pani Radość" Ewy Cielesz |
|
|
a bajka bardzo fajna, tylko szkoda, że taka krótka
prosimy o więcej! ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
justyna18 Gość
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 12:40 pm Temat postu: |
|
|
bardzo podoba mi się to opowiadanie. Poleciła mi je koleżanka i po przeczytaniu go zrozumiałam wiele rzeczy na swój temat. Ukryty w nim dydaktyczny sens odnosi się do każdego z nas i moim zdaniem każdy powinien z niego korzystać |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 13:43 pm Temat postu: |
|
|
Bajka p. Ewy jest wspaniała i odzwierciedla realistyczne życie zapranowanych rodziców którzy choć bardzo kochaja swoje dzieci nie maja czasu im tego okazać bo są zbyt zabiegani. Bajki tego typu ukazują problem z boku i podaja przykładowe rozwiazania. Bajka strasznie mi sie podoba i czekam na wiecej;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|